vineri, 17 august 2012

Cine esti de fapt?

Cine esti? Esti soare si nor sau esti un macho si un boss? esti cine crezi tu ca esti, sau esti ce cred altii ca esti?

Macro Eye    Avem sansa sa existe in jurul nostru o multime de oameni care sa ne spuna cine suntem. Ei stiu cel mai bine ce este potrivit, grozav si minunat pentru noi. Stiu cu cine merita sa ne pupam, cu ce meria sa ne imbracam si mai ales unde sa investim ( nu ca ei ar fi fericiti in relatia lor de cuplu sau ar dormi pe un purcoi de bani).

    Daca ai un anume tatuaj intr-un anume loc atunci esti cool. Sau tarfa. Daca nu te faci manga la chef atunci sigur nu esti de gasca. Daca ai citit o carte esti tocilar si nu merita sa se combine careva cu tine. Esti interesat de meditatie ...mmm e grav .... nu stiu daca mai pti fi salvat! E clar ca esti de la M.I.S.A. si bei pipi!

    Te-ai nascut in noiembrie, atunci esti in zodia scorpionului si sigur esti un pervers razbunator care abia asteapta sa toarne in ceaiul neprihanitilor niscai pulberi cu efecte diareice. Te-ai nascut in zodia leului ... musai esti curajos si bataios si la punga gros.

    Evitam de departe zona cu aspectul fizic: inaltimea, greutatea, muschii ori dimensiunea sanilor (mult a mai crescut productia de silicon).

     Vrei sa construiesti o afacere si nu vrei sa fii angajat .... hmmm.... nu o sa mai ai pensie din care sa traiesti la batranete. ( uita stiutorii ca este o criza a sistemului de pensii in toata lumea si de aici rezulta ca viitoarele pensii vor fi ridicol de mici).

    Vin apoi alti dragalasi care spun ca daca nu ai "10 pe linie" e clar ca esti un ratat. Pentru altii esti un ratat si daca ai o restanta sau o corijenta ori in loc de 10 ai luat 9.50 ....

Dincolo de toate astea, ramane intrebarea: cine esti tu?


    La sat cand erai intrebat cine esti spuneai ca esti Pamfile a lu' Veronica a lu' Costache.
La oras, esti domnul doctor, domnul arhitect ori domnu' electrician. In tramvai poti fi si "ba boule" ori "porc nesimtit" insa asta-i alta poveste).

    Esti pana la urma Pamfile sau domnu' Meserie?
Esti mai mult. Esti mult mai mult. Un nume ori o dimploma nu te definesc. Sunt doar niste caricaturi palide. Ca om, esti mult mai complex si mult mai interesant. In orice caz, esti mult mai mult decat ce cred altii ca esti si te-au facut si pe tine sa crezi ca este adevarat.

    Nu ma intelege gresit! Nu sustin ca altii sunt rai! Departe de mine asa ceva! Multi sunt chiar bine intentionati si undeva in ungherele sufletului lor spera sa te ajute. Atata doar ca tu nu esti nici esecurile nici succesele tale. Nu esti nici frustrarile sau idelizarile serafice ale altora.

    Sigur nu ai lasa un ceasornicar sa-ti faca o operatie pe cord deschis. Din pacate cand e vorba de sufletul nostru, de identitatea noastra, lasam asta pe mana unor oameni complet necalificati. Si cel mai calificat si mai bine pregatit in domeniul identitatii tale esti chiar tu.

Cine ai fi de fapt daca nu ti-ar fi spus nimeni pana acum cine esti tu?


     Raspunde la intrebarea asta pentru tine. Numai tu poti da acest raspuns. Nu conteaza aprobarea altora. Nu conteaza nici dezaprobarea altora. Nu conteaza experienta ta de pana acum. Mark Twain spunea ca cine a apucat o piscia de coada, stie cu 80% mai mult decat ceilalti, despre pisici si coada lor.
Conteaza doar ca tu sa fii de acord cu tine cu privire la cine esti.

    Poate sa dureze cateva zile pana vei avea un raspuns satisfacataor. Poate va dura ani. De fapt toata viata vei gasi diferite raspunsuri la intrebarea asta. Ce vei obtine? Poate ca nu ti se va spune: "iepuras","pisoi","ingereas" ori "goriloi" insa nu pot garanta.

    Garantez doar ca vei fi un om autentic.Garantez ca-ti vei trai viata in loc sa fii trait de altii.
Este mult? Este putin? Tu decizi.

    Asadar.. cine spuneai ca esti?

Niciun comentariu: